English

 

 

Portuguesa

 

 

sveriges flagga

 

Naar Madeira

ad

ad

 

 

 

Economie Azoren

De bevolking is onregelmatig verdeeld over de eilanden. De meerderheid van de mensen leeft in São Miguel (53%), gevolgd door Terceira (24%), Pico (6%), Faial (6%), São Jorge (4%), Santa Maria (3%), Graciosa (2%), Flores (2%) en Corvo (0,2%).

Het fokken van vee is zeer belangrijk voor de lokale economie. In São Miguel is er bijna één koe per persoon. Verse melk wordt als primaire grondstof gebruikt om de exportproducten boter, gepoederde melk en kaas te maken. De productie van vlees is ook belangrijk voor de economie van de Azoren. Het rundvlees is van uitstekende kwaliteit en wordt uitgevoerd naar zowel Madeira als continentaal Portugal. Het varkensvlees en de eieren worden hoofdzakelijk geproduceerd voor de regionale markt.

economy   dock

De visindustrie vormt een belangrijk potentieel voor de toekomstige economische groei. Deze industrie van de Azoren put uit de rijke en diverse aquatische vismilieus en zorgt voor de uitvoer van verse vis en werkgelegenheid voor mensen die de vis inblikken. Tonijn is economisch gezien de belangrijkste soort. Ook haring en makreel wordt veel gevangen. 

Een klein percentage van de economie wordt ingenomen door de teelt van suikerbieten,  witlof, thee, passiefruit en de ananas. De ananas (Ananassa Sativus, Lindl.) wordt in kassen geteeld op Sao Miguel (Ponta Delgada, Lagoa en Vila Franca). Ananas werd ingevoerd vanuit Zuid-Amerika als sierplant in het midden van de 19de eeuw.

cow

De verwerkende industrieën concentreren zich op de productie van levensmiddelen, dranken en tabak die samen met de kleinere bedrijven die timmerhout en kurk verwerken. De meerderheid van deze industrieën wordt gevonden in São Miguel. De thermische energie is de basis voor de productie van elektriciteit in het gebied, nochtans bevinden andere alternatieven zoals hydro, geothermische en wind geproduceerde elektriciteit in het experimentele stadium.

De handel binnen de nationale grenzen verstrekt de primaire markt voor de producten van de Azoren. Niettemin speelt de buitenlandse handel een meer en meer belangrijke rol in de regionale economie. De invoer is geconcentreerd in producten zoals graangewassen, brandstoffen, machines, vervoersmaterialen en primaire materialen. De meest significante uitvoer voor de economie van de Azoren is de visindustrie. Het belangrijkste product, ingeblikte tonijn, wordt hoofdzakelijk op de markt gebracht in Italië.

Reisaanbod Azoren:
 
Advertenties Google:

© Azoresweb 2006