English

 

 

Portuguesa

 

 

sveriges flagga

 

Naar Madeira

ad

ad

 

 

 

Faial

Faial maakt deel uit van de centrale groep van de archipel, ongeveer 100 kilometer van Terceira, 7 kilometer van Pico en 17 kilometer van São Jorge. Faial heeft een oppervlakte van ongeveer 173 km2 en telt ca. 15.000 inwoners. Het eiland wordt ook Ilha Azul genoemd (het Blauwe Eiland, door de dichter Raul Brandão), wegens de grote hoeveelheid Hydrangeas die tijdens de zomermaanden bloeien.

Faial is heuvelachtig, de hoogste berg, de Cabeço Gordo Caldera, is 1.043 meter hoog met een krater van 2 km breed en 500 meter diep. Het diepste deel van de krater wordt gevuld met een meer.

horta faial

Samen met andere eilanden van de Azoren is Faial van vulkanische oorsprong en is ligt het dichtbij de tektonische scheiding tussen de Europese en Amerikaanse platen. Het eiland kan als het meest westelijke punt van Europa worden beschouwd (de twee eilanden ten westen van Faial, Pico en Corvo liggen op de Amerikaanse plaat). Het centrum van het eiland  wordt gedomineerd door de Cabeço Gordo en zijn Caldeira. Een grote vulkanische uitbarsting in 1957 van Ilheu dos Capelinhos, ongeveer 1 km van de kust, vormde als gevolg van de grote hoeveelheden lava en as een eilandje dat later met Faial verbonden werd. Dit gebied kent nu een grote ecologische waarde en is een nationaal natuurmonument.

De zuidelijke kust is prachtig en Varadouro, het zuidelijke spa gebied met mineraalrijke wateren met een temperatuur van 35.5ºC, kent een aantrekkelijke baai en zwarte rotsklippen van Castelo Branco (Mouro). Castelo Branco en Feteria kenmerken de ruige kust en weilanden nabij Horta. Lajinha en Ponta Furada is een gebied met grotten en vreemde lavabogen die tijdens het ontstaan van het eiland zijn gevormd.

Horta, de enige gemeente in Faial, is één van de meest levendige en mooiste stad van de Azoren. Het heeft prachtige uitzichten naar Pico en soms São Jorge en een grote rijkdom aan monumentale architectuur.  De beroemde haven is over het algemeen gevuld met kleurrijke jachten die hier tijdens hun reis over de Noord-Atlantische Oceaan voor anker gaan.

De baai van Horta en het kanaal tussen Faial-Pico zijn unieke gebieden voor liefhebbers van zeilen, windsurfen en roeien. De gekartelde kusten, de vulkanische bodems en de rijkdom van flora en fauna maakt het tevens tot een prachtig duikgebied.

Faial Hoogtepunten

Cultuur

 • Het Schelpdiermuseum - privé verzameling van de eigenaar van het populaire Peter’s Sport Café. Meer dan honderd stukken worden tentoongesteld, gegraveerd met varende boten, zeemeerminnnen en beelden van de walvisjacht.
 • Het Museum van Horta – traditionele houtwerken van het eiland.
 • De haven van Horta - in 1876 gebouwd, de belangrijkste haven voor veel transatlantische jachten. De muur in haven is versierd met honderden tekeningen en berichten van zeilers die de haven aandoen.
 • De kerken São Salvador, Nossa Senhora das Angústias, Nossa Senhora do Carmo St. Francis;
 • De kapellen van Nossa Senhora do Pilar en Nossa Senhora da Guiamet schitterende uitzichten over de stad, het zuiden van het eiland en Pico;
 • Torre do Relógio (Klokketoren), Império Dos Nobres en Forte de Santa Cruz, een opmerkelijke bouwwerk uit de 16de eeuw waar nu een herberg is gevestigd;
 • Portão fortificado do Porto Paim (grote ijzeren poort van de haven Paim), en Muralhas de São Sebastião (muren van St. Sebastian) werd geconstrueerd om de baai van Porto Paim te verdedigen.
faial by night Capelinhos Volcano

Natuur

 • Cabecao Gordo - met een hoogte van 1043 meters in het midden van het eiland.
 • Caldeira - een enorme krater met een diameter van 2km en 400 meter diep.
 • Monte da Guia
 • Ponta dos Capilinhos - Één van de topattracties van Faial. Hier kunt u de resultaten van de uitbarsting uit van 1957 zien die het landschap transformeerde. De oude vuurtoren kan nog steeds worden gezien. In het Museum"Capelinhos ", nabij de stad van Capelo, wordt een geschiedenis van de actieve periode van de vulkaan tentoongesteld.
 • Lajinha en Ponta Furada – aparte grotten met lavabogen.
 • Vale de Flamengos – mooi gebied met kleurrijke bloemen en schilderachtige huizen.
 • Praia do Almoxarife - een verrukkelijk strand met een kampeergelegenheid.
Week van de Zee
horta faial
Elk jaar, van eerste tot de tweede zondag in Augustus, is Horta de plek van de Week van de zee. De haven is dan de thuisbasis van schepen met kleurrijke zeilen en vlaggen. De stad wordt opgeluisterd met muziek, liederen en volksdansen, tentoonstellingen en allerlei festiviteiten. Het feest is opgedragen aan de zee en er wordt een regatta gehouden op het water tussen Faial en Pico. Naast de regatta zijn er toernooien voor windsurfen, zwemmen en vissen en allerlei waterspellen voor de kleintjes.    
Reisaanbod Azoren:
 
Advertenties Google:

© Azoresweb 2006