English

 

 

Portuguesa

 

 

sveriges flagga

 

Naar Madeira

ad

ad

 

 

 

Festivals Azoren

Op de Azoren hebben de diverse eilanden en dorpen hun eigen Festivals (Festas). Er zijn Festivals ter ere van de heiligen die de Azoreanen hebben bijgestaan in tijden van nood.

festival   festival

Festa do Divino Espirito Santo (het feest van de heilige geest)

Het meest bekende en algemene festival is het festival van de Heilige Geest (Festa do Divino Espirito Santo). Het feest komt oorspronkelijk uit Hongarije of Aragon (Spanje).  Elizabeth van Hongarije eerder in 1296 de armen middels een feest. Koningin Isabel van Aragon deed hetzelfde in dezelfde periode. Het idee was om de armen voor één dag rijk te voelen door ze te laten eten en dansen en zo te ontsnappen aan het juk van de armoede. 
In de Azoren wordt een kroon geplaatst op een “keizer” of een “keizerin” en hij of zij wordt door de straten naar de lokale kerk begeleid met een parade.  Het gezelschap  gaat naar een feestzaal.  Er wordt speciale soep en zoet brood gegeten, respectievelijk  "sopas " en"massasovada " of"paodoce " genoemd.

São Miguel

Het grootste godsdienstige feest in de Azoren is het "Festa do Senhor Santo Cristo Dos Milagres", dat op de 5de zondag na Pasen plaatsvindt in de stad Ponta Delgada, São Miguel. Het standbeeld van Senhor Santo Cristo, gaat middels een optocht door de straten van Ponta Delgada. Dit festival heeft niet alleen een godsdienstige component, maar ook markten, tentoonstellingen en traditionele "trasquinhas" waar men iets kan  eten en drinken.

Santa Maria

Het Maré do Agosto festival op Santa Maria is één van de beroemdste festiviteiten in de Azoren. Veel culturele activiteiten, waaronder allerlei concerten, vinden op plaats op het kleine Praia Formosa. Tijdens dit festival treden bekende nationale en internationale artiesten op. Deze festiviteiten die van 23 Augustus tot 26 augustus duren, trekken dan ook duizenden enthousiaste bezoekers naar Santa Maria.
Het grootste traditionele religieuze festival op Santa Maria vindt plaats in Vila do Porto op 15 Augustus ter ere van de patroonheilige (Our Lady of Assention).

Terceira

De festivals St. John, bij de lokale bevolking bekend als Sanjoaninas, vinden tussen 21 en 30 juni plaats.  Tijdens deze dagen vult de stad Angra do Heroísmo zich met feestgedruis. Ook vinden op Terceira de "Danças de Carnaval" plaats.

São Jorge

De Culturele Week van Velas is het populairste feest op het eiland van São Jorge en vindt in de eerste week van juli plaats. Tijdens deze week worden conferenties en toespraken gehouden door en van bekende figuren uit de cultuur van de Azoren.  Ook worden er concerten gegeven door lokale muziekanten en kunstenaars. Ook vindt het “Stierengevecht Festival” en de Horta Regatta plaats op São Jorge.

Pico

Op Pico vinden de festivals van São Roque do Pico in de laatste week van de maand juni plaats.  Muziek, culturele activiteiten en tentoonstellingen trekt duizenden Portugese immigranten en buitenlanders naar dit eiland. De Festivals van de Walvisvaarders vinden in Lajes do Pico plaats in de laatste week van augustus. Tijdens deze week zijn er concerten, regatta’s met walvisvangstboten, tentoonstellingen en andere culturele activiteiten.
Op 22 juni vindt in het dorp van Madalena de festivals plaats ter ere van de patroon heilige met allerlei festiviteiten. Concerten en culturele- en sportactiviteiten vinden plaats. In de tweede week van september vindt het “Festival van de Wijngaard” plaats, met vele activiteiten, met de nadruk op de Verdelho Route" regatta.


Faial

Tijdens de “Week van de Zee” op Faial  is de haven van Horta de thuisbasis van schepen met kleurrijke zeilen en vlaggen. De stad wordt opgeluisterd met muziek, liederen en volksdansen, tentoonstellingen en allerlei festiviteiten. Het feest is opgedragen aan de zee en er wordt een regatta gehouden op het water tussen Faial en Pico. Naast de regatta zijn er toernooien voor windsurfen, zwemmen en vissen en allerlei waterspellen voor de kleintjes.

Flores

Het twee dagen durende “Heilige Geest” festival van Santa Cruz op Flores begint op de eerste zondag in augustus. Tijdens dit festival zijn er vele bogen met bloemen die de straten verfraaien. Het festival wordt beschouwd als het grootste festival in de Azoren ter ere van de Heilige Geest.

Vrije dagen op de Azoren:

Nieuwjaarsdag,  2 april (Goede Vrijdag), 4 april (Paaszondag), 25 april (de Dag van de Vrijheid), 1 mei (Dag van de Arbeid), 24 mei (de Dag van de Autonomie), 10 juni (Nationale Dag van Portugal), 3 juni (Corpus Christi), 15 augustus (Feast of the Assumption), 5 oktober (Dag van de Republiek), 1 november (Aller Heiligen), 1 December (Herstel van de Onafhankelijkheid), 8 December (Feast of the Immaculate Conception), 25 December (1e Kerstdag).

Hieronder een lijst met enkele festivals die ieder jaar op de Azoren voorkomen:

Sao Miguel

 • Festa Sr dos Enfermos – eerste zondag na Pasen in Furnas
 • Festa Sr Santa Cristo dos Milagres – vijfde zondag na Paaszondag in Ponta Delgada.
 • Festa de S. Joao da Vila --  23 juni inVila Franca.
 • Cavalhadas de S. Pedro --  28 juni in Riberia Grande.
 • Semana do Chicharro – midden van juli in Ribeira Quente.

Terceira

 • Sao Joaninas -- derde week van juni
 • Tourada a Corda (stierenrennen) -- van 1 mei tot 30 september.
 • Festas de Praia de Vitoria – tweede week van Augustus.
 • Angrajazz – eerste weekend van oktober in Angra do Heroismo.
 • Ramo Grande Festival – eind oktober, begin november.

Sao Jorge

 • Espirito Santa – zeven weken na Pasen
 • Cultural week -- eerste week van juli in Velas.
 • July Festival -- laatste week van juli in Calheta.

Pico

 • Espirito Santa – zeven weken na Pasen
 • Cais de Agosto – laatste weekend van juli of het eerste weekend van augustus in S. Roque.
 • Festa do Senhor Bom Jesus Milagroso – eerste week van augustus in Sao Mateus.
 • Semana dos Baleeiros -- laatste week van augustus in Lajes.

Faial

 • Semana do Mar (Week van de Zee) -- in augustus in Horta.

Graciosa

 • Espirito Santa – zeven weken na Pasen.
 • Festa de Santa Cristo – begin augustus

Flores

 • Festa de S. Joao – laatste week van juni in Santa Cruz.
 • Festa do Emigrante – in het midden van juli in Lajes.

Santa Maria

 • Festas de Santo Antonio – tweede week van juni in Santo Espirito
 • Festas de S. Joao -- 23 juni in Vila do Porto
 • Festas N. Sra. da Assuncao -- 15 augustus in Vila do Porto.
 • Festas Mare de Agosto – derde week van augustus in Praia Formosa

 

Reisaanbod Azoren:
 
Advertenties Google:

© Azoresweb 2006