English

 

 

Portuguesa

 

 

sveriges flagga

 

Naar Madeira

ad

ad

 

 

 

Flora and Fauna

Flora

De vegetatie van de Azoren is één van interessantste in Europa. Ongeveer zestig soorten zijn uniek voor de Azoren (endemisch) en ongeveer 700 werden geïntroduceerd vanwege commerciële en culturele activiteiten. Tijdens uw bezoek kunt u plantensoorten zoals magnolia, de eucalyptus, bamboe, de palm, de eik, de theeplant, de tabaksplant, de bananenboom, de citrusvrucht, en de pijnboom zien. De bossen werden uitgeput door de kolonisten voor een verscheidenheid van doeleinden. Vandaag is ongeveer 8,4% van de eilanden bebost.

In de onvruchtbaarste gebieden kunt u soorten vinden als de "Macaronesia " die botanisch het gebied niet alleen wetenschappelijk verrijken maar ook de schoonheid van het landschap vergroten. Hieronder bevinden zich Persia indica, Myrsine africana, Frangula azorica en de Laurus azorica

Bekijkt u ook eens onze natuur sectie

banana leaf   hydrangeas

Japanse Cryptomeria, die ongeveer 100 jaar geleden werd geïntroduceerd, is uiterst belangrijk in de timmerhoutproductie voor zowel de regionale markt als de uitvoer. De Acacia (Acacia melanoxylon) is een andere soort die op de eilanden voorkomt en is tevens van belang voor de timmerhoutproductie.

Er is een grote verscheidenheid van soorten, die als ornamenten, afscheiding, of schuilplaats van de wind voor de vele fruitlandbouwbedrijven, de wijngaarden, en het gecultiveerde land worden gebruikt. De beste voorbeelden zijn de tuinmuren van Hydrangea (macrophylla Hydrangea), de schilderachtige bosjes van Azalea's (Rododendron indicum), en de elegante hagen van Camelia's ( Camelia japonica).

Vogels

Wegens de ligging zijn de Azoren een tussenstop voor vele trekkende vogels op hun transatlantische vluchten. De meren, de kustlijnen en de eilandjes zijn rust- en broedgebieden voor veel trekvogels. Een endemische soort, in de ware betekenis van het woord, komt niet voor in de Azoren. Vele soorten hebben echter het gebied als hun onderkomen goedgekeurd en er zijn verschillende ondersoorten ontstaan met verschillen in kleur en grootte.

De vogel "Priôlo" (Pyrrhula pyrrhula murina), waarvan men dacht dat deze uitgestorven was, is herontdekt op São Miguel. Andere soorten vogels die in het gebied worden gevonden omvatten de buizerd (Buteo Buteo), "Cagarro" (diomedea Calonectris), Vinken (canarius Serinus), de Kraai (merula Turdus), de Duiven (Columba livia en C.palumbus) en de Stern (Columba livia and C.palumbus).

Naast deze vogels komen de fret (nivalis Mustela), de egel (Europaeus Erinaceus) en het Wilde konijn (cuniculus Oryctolagus) op de eilanden voor.

fringilla bird

Vissen

In sommige meren en rivieren op de eilanden bevinden zich vissen welke voor sportvissen zeer interessant zijn waaronder forellen (Salmo truta and Oncorhynchus mykiss), snoeken (Esox lucius) en karpers (Cyprinus carpio). Tijdens het duiken of snorkelen kunt u de prachtige onderwaterwereld van de Azoren bewonderen.

Bekijkt u ook eens onze duiksectie

Zeeleven

dolphin

sperm whale

De waterwegen rond de Azoren zijn één van de rijkste vissengronden van de Atlantische Oceaan. Hier kunt u zwaardvissen, haaien, tonijn, palingen en makreel vinden. Vaak kunt u vliegende vissen vinden aan zeeoppervlakte, proberend om aan roofdieren te ontsnappen.

Potvissen zijn het grootst en het meest talrijk in deze wateren. Ander walvissoorten zijn blauwe, noordse en gewone vinvissen, dwergvinvissen en bultruggen. De Dolfijnen die regelmatig in deze wateren worden waargenomen zijn de tuimelaar, de gewone, de gevlekte en de gestreepte dolfijn en de Risso’s dolfijn. Er komen drie varianten voor van de tuimelaar: de Atlantische tuimelaar en twee varianten kusttuimelaars.

Reisaanbod Azoren:
 
Advertenties Google:

© Azoresweb 2006