English

 

 

Portuguesa

 

 

sveriges flagga

 

Naar Madeira

ad

ad

 

 

 

Graciosa

Graciosa (Gracieus) behoort tot de Centrale Groep van de eilandergroep. Het eiland heeft een ovaal oppervlakte van ca. 61 km² en een lengte van 10 km en een breedte van 7 km. Graciosa ligt ongeveer 97 kilometer van Terceira. Het staat ook bekend als het Witte Eiland als gevolg van het landschap en de namen die aan bepaalde plaatsen zoals Pedras Brancas ( Witte Stenen), Serra Branca (Witte Berg), en Barro Branco (Witte Klei) is gegeven.

Het eiland heeft ongeveer 4700 inwoners. De belangrijkste stad op het eiland is Santa Cruz; het is een mooie plaats met twee meren en een reusachtige araucárias (soort boom). De luchthaven ligt ongeveer 3 km buiten het centrum van de stad. Als u via de veerboot vanuit Terceira komt, zult u in Praia aankomen (ook bekend als Sao Mateus). Deze stad was in het verleden de belangrijkste stad op het eiland.

mill
Het landschap van Graciosa mengt het groen van de bomen met het wit van de dorpen en de geïsoleerde huizen. Het heeft vruchtbare gebieden die graangewassen, fruit, wijn, en vee produceren. De kleur van de wijngaarden is mooi. Er is een lagune die in de diepte van de aarde wordt verborgen (Furna do Enxofre). Het onderwaterleven is spectaculair. U kunt gemakkelijk 3-4 dagen doorbrengen om Graciosa te ontdekken.

Graciosa Hoogtepunten

Cultuur

 • Urzelina - de kerktoren is alles wat van de oude kerk is overgebleven toen deze werd begraven bij de vulkaanuitbarsting van de Pico de Esperança in 1808.
 • Manadas - een schilderachtig dorp met aantrekkelijke landhuizen die door boomgaarden en gecultiveerde gebieden worden omringd.
 • Kerk van Santa Barbara - gebouw uit de 18de eeuw, in Barokke stijl met een prachtig “dak”  met handgeschilderde tegels welke scènes uit het leven van St. Barbara afbeeldt.
 • In het stadje van Santa Cruz, zijn de kerken, Igreja de SantaCruz, SantoCristo, Nª Sª sAjuda, SãoJoão en São Salvador te bezichtigen. Verder kunt u hier het Etnografische Museum bezoeken.
 • In Guadalupe kunt  u de kerken Nossa Senhora de Guadalupe bezichtigen, in Luz de Nossa Senhora da Luz  en de São Mateus in Praia.
 • Het schilderachtige dorp Vitória met de kapel Nossa Senhora da Vitória
FurnaExofre viladeluz

Natuur

 • Furna do Enxofre (De Zwavelgrot) is een uniek geologisch fenomeen. Het is een uitgedoofde vulkaan met een krater, welke u via treden tot aan de bodem kunt bezichtigen.  Op de bodem ligt een mooi groot diep meer dat met koud zwavelwater is gevuld. De diameter van het meer is ongeveer 130 meter en heeft een diepte van ca. 15 meters. De beste tijd voor een bezoek is tussen 11.00 AM en 14.00 PM.
 • Een wandeling langs kust nabij Urzelina brengt u naar de Furnas de Pombas, een aparte vulkanische rotsvorming die door wilde duiven wordt bevolkt.
 • Alle Fajas langs de kust met hun spectaculaire uitzichten.
 • De vuurtoren van Carapacho geeft u een prachtige uitzicht richting Terceira, Sao Jorge, Pico en Faial.
 • De Hete Bronnen van Carapacho. Aan deze bronnen wordt een geneeskrachtige werking toegedicht en er bevindt zich dan ook een gezondheids centrum (spa)  TERMAS DO CARAPACHO. Hier kunt u behandelingen met thermisch water nemen welke goed zijn voor lichaam en geest. Geopend vanaf 1. mei tot 30. September.
 • Net even buiten het plaatsje Santa Cruz ligt de berg Monte de Nossa Senhora Ajuda, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de stad en net noordelijk deel van het eiland.

 

Reisaanbod Azoren:
 
Advertenties Google:

© Azoresweb 2006