English

 

 

Portuguesa

 

 

sveriges flagga

 

Naar Madeira

ad

ad

 

 

 

Welkom op het Web Portal van de Azoren

Deze website is gewijd aan de Azoren, een groep van negen groene eilanden die in het midden van de Atlantische Oceaan liggen. Op deze website kunt u onder andere details over de eilanden lezen, nuttige informatie voor uw reis en verblijf bekijken en nog veel meer wat deze prachtige eilanden te bieden hebben. Bezoekt u ook gerust ook onze web winkel, de Gouden Gids van de Azoren of de fotogalerij waar u ook uw foto’s van Azoren kunt delen met andere mensen.

Bekijk het actuele aanbod van reizen naar de Azoren bij de volgende reisorganisaties:

 

 

 

De eilanden van de Azoren bieden vele spectaculaire uitzichten over zandige stranden en klippen, een lieflijk landschap en veel kraters van oude vulkanen. De Portugese architectuur is fascinerend en er zijn verscheidene gebouwen uit de 16de en 17de eeuw te zien. Deze gebouwen herinneren u aan de lange geschiedenis van deze eilandengroep. De temperaturen zijn mild en veranderen weinig van seizoen tot seizoen. Een bezoek aan de Azoren is een ervaring met een andere wereld, waarbij ieder eiland afzonderlijk bijzondere kenmerken bezit.

sunset azores azores lakes

De Azoren (Portugees: Açores) behoren bij Portugal en zijn ongeveer 1.500 km van Lissabon en 3.900 km van de oostkust van Noord-Amerika gelegen. De negen eilanden worden verdeeld in drie groepen. De oostelijke groep bestaat uit de eilanden São Miguel en Santa Maria. De Centrale groep bestaat uit de eilanden Terceira, Graciosa, São Jorge, Pico en Faial. De Westelijke groep bestaat uit de eilanden Flores en Corvo.

De eilanden variëren in grootte; São Miguel is het grootste eiland met 747 vierkante kilometer en Corvo is het kleinst met slechts 17 kilometer. Het merendeel van de 240.000 mensen die op de Azoren leven, wonen op het eiland van São Miguel . Er zijn in totaal 5 steden: Ponta Delgada en Ribeira Grande (São Miguel), Angra do Heroísmo en Praia da Vitória (Terceira), en Horta (Faial). De regionale hoofdstad is Ponta Delgada.

landscape azores ribeira grande

Alle negen eilanden hebben vulkanische oorsprong. Het hoogste punt van de archipel bevindt zich op het eiland Pico. Met zijn hoogte van 2.351 meter vormt Pico het hoogste punt van Portugal. Wanneer gemeten wordt vanaf de bodem van de oceaan zijn de Azoren zelfs hoogste bergen op de planeet!

Blauwe Zee of Buizerds?
hawk
Aangenomen wordt dat de archipel naar de havik is genoemd (Açor in het Portugees), omdat werd verondersteld dat deze vogel op het tijdstip van de ontdekking van de eilanden aanwezig was. Echter, de havik heeft nooit bestaan op de eilanden. Sommige historici menen dat de eilanden naar hun kleur zoals waargenomen vanuit de verte is benoemd (azures betekent blauw). De meesten denken dat de naam is afgeleid van de buizerd die wel op de eilanden leven (Buteo Buteo). Zij denken de eerste ontdekkingsreizigers deze vogels als haviken identificeerden.
Reisaanbod Azoren:
 
Advertenties Google:

© Azoresweb 2006