English

 

 

Portuguesa

 

 

sveriges flagga

 

Naar Madeira

ad

ad

 

 

 

Erfgoed en Musea

Liefhebbers van musea, erfgoed en architectuur kunnen hun hart ophalen in de Azoren.

Terceira

De stad Angra do Heroísmo op het eiland Terceira staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. De stad kent een uniek centrum uit de Renaissance. In deze stad werden de vaten met voedsel, goud en zilver uit Amerika, hout en kostbare edelstenen uit Brazilië, kruiden uit Brits-Indië, zijde uit China en ivoor uit Afrika werd verhandeld en verscheept.
In de stad werden paleizen en kerken gebouwd met exotisch hout en gouden gravures.  Geniet van de mooie traditioneel-ontworpen huizen, de Sé (Kathedraal), de Nossa Senhora da Guia kerk met daarnaast het Museu de Angra en het Capitães Generais Paleis. Er is tevens een wijnmuseum in Biscoitos.

Het mooiste uitzicht op de haven en de stad is vanaf de Monte Brasil, een krater aan de westelijke kant van de baai. Bij de voet van Monte Brasil vindt u de São João Baptista Fortificatie, één van de grootste voorbeelden van Europese militaire architectuur uit de 16de eeuw. Een andere fortificatie bij de haven is Fortalezade São Sebastião, welke uit dezelfde tijd dateert.

http://manorhouses.com/unesco/whangra.html --> stadswandeling in Angra do Heroísmo

heritage heritage

São Miguel

In Ponta Delgada bevinden zich de beroemde barokke poorten,  het Carlos Machado Museum, mooie paleizen en de Convent Esperança Kapel. Er zijn ook musea in Ribeira Grande en Vila Franca do Campo. Een interessante happening in Ribeira Grande is de `Cavalhadas de São Pedro' (de Ridders van St. Peter). Één voor één, verzamelen de ridders zich, gehuld in witte kielen, zwarte met bloemen verfraaide hoeden en scharlaken rode mantels en sjerpen, voor het stadshuis Mafoma in Ribeira Seca. De processie wordt vervolgens geleid door de "koning” of de "burgemeester".

Corvo

Op Corvo zijn mooie kerken, zoals de Nossa Senhora dos Milagres (met een mooie Vlaamse beschildering) inVila Nova. Vila Nova do Corvo is een schilderachtig dorp wegens de aparte typische gebouwen en nauwe straatjes die canadas worden genoemd. In Vila Nova do Corvo worden vroegere tradities in ere gehouden. Wandelen door de smalle straten, die met kiezelstenen en flagstones zijn bedekt, langs de zwart-witte huizen is als reizen in tijd.  

De overige eilanden

Op Pico kunt u de twee walvismusea of de kerken van Sao Roque, Sao Pedro de Alcântara in São Roque, of de kerk Sebastião in Calheta de Nesquim, bezoeken.
Op Faial zijn er twee Musea in Horta en de kerken São Francisco, Sao Salvador en Nossa Senhora do Carmo zijn tevens de moeite waard.

Op Graciosa staat de kerk Igreja Matriz, de kapel van Nossa Senhora da Ajuda, een traditionele molen en het museum met walvisvangstschepen.  De twee musea in Santa Cruz das Flores en het museum in Calheta de São Jorge zijn ook bezoek waard.

Bezoekt u gerust onze gouden gids voor meer informatie over musea

Reisaanbod Azoren:
 
Advertenties Google:

© Azoresweb 2006