English

 

 

Portuguesa

 

 

sveriges flagga

 

Naar Madeira

ad

ad

 

 

 

Geniet van de mooie natuur

De groene heuvelachtige landschappen doorkruist met kleurrijke hagen met bloemen typeren de Azoren. Geniet van de vulkanische elementen, kraters en kegels, lavastromen, klippen, ravijnen, grotten en lagunes. De schitterende natuur is een van de hoogtepunten van de Azoren.

Geniet van de natuur in de Azoren met een natuurreis van:

SNP

Boabab

terra nostra hydrangea

Vulkanen

De vulkaanpieken verstrekken prachtige uitzichtpunten over de Azoren. Pico is de hoogste berg van het eiland, maar ook de vulkanische pieken van Terças (Graciosa), Pico da Esperança (São Jorge) of Cabeço Gordo (Faial) geven prachtige vergezichten over de eilanden in de archipel. Op Flores liggen de Morro Alto en Pico Dos Sete Pés. Terwijl op Corvo, de Morro do Pão de Açúcar een spectaculair uitzicht over het eiland geeft. Op São Miguel de Pico do Carvão, die door lagunes wordt omringd, en de Pico do Ferro, waar vanaf u op de spectaculaire Vale das Furnas kijkt. Op Santa Maria vormt de Pico Alto het hoogste punt. Zo zijn er veel uitzichtpunten waar vandaan u fabelachtige uitzichten kunt bekijken.

Fajãs

Ook de Fajãs dragen bij aan het natuurschoon op de Azoren. Fajãs zijn vlakke oppervlakken aan de kust en vormen kleine eilandjes. Ze zijn ontstaan door de instorting van klippen of van de gestolde lava afkomstig uit de vulkaankegels.  Hoewel ze op bijna elk eiland voorkomen, bevinden de grootste aantallen zich op het eiland São Jorge, waar er totaal 46 fajãs zijn, meestal in de buurt van de hoge kust klippen.

De noordelijke kust van São Jorge is een verzameling van 30 kleine fajãs. De meest opmerkelijke zijn de Caldeira de Santo Cristo, met een onderwatergrot en een lagune, de Fajã Dos Cubres en de Fajã do Ouvidor. De Caldeira de Santo Cristo is de enige plek in de Azoren waar tweekleppige schelpdieren worden gevonden. De fajãs zijn zeer vruchtbaar, hoewel het door de eeuwen heen veel inspanning vergde  om hen te cultiveren.

Parken en tuinen

Enkele mooie parken en tuinen in de Azoren:
Parque Florestal das Sete Fontes  - São Jorge 
Parque Florestal Luís Paulo Camacho - Flores
Parque Florestal das Fontinhas - Santa Maria
Jardim DA Praça República  - São Jorge
Parque Florestal DA Silveira - São Jorge

Reisaanbod Azoren:
 
Advertenties Google:

© Azoresweb 2006