English

 

 

Portuguesa

 

 

sveriges flagga

 

Naar Madeira

ad

ad

 

 

 

Pico

Pico dankt zijn naam aan de berg Ponta de Pico (Pico Alto), de hoogste berg van Portugal en ook de hoogste top van de Mid-Atlantische rug is. Het eiland ligt 17,5 km ten zuiden van São Jorge en maar 7 km ten westen van Faial. Als u wilt, kunt u op het eiland Faial verblijven en van daar Pico bezoeken; de overtocht per veerboot van Horta naar Madalena duurt maar een ½ uur en ze vertrekken de hele dag door.

Pico heeft een lengte van 42 km en een maximumbreedte van 15 km (447 km²). Hiermee is Pico het tweede grootste eiland van de Azoren. Er zijn ongeveer 15.000 inwoners. De belangrijkste plaatsjes zijn Madalena (de hoofdstad), São Roque do Pico en Lajes do Pico.

pico pico

De vulkaan ligt in het zuidwesten van het eiland en is een basaltachtige stratocone van 2.350 m hoog met steile hellingen. De laatste uitbarsting was in 1963 (daaraan voorafgaand waren er uitbarstingen rond 1562 en 1718). De paden van de lavastromen zijn nog zichtbaar.
Het eiland kende een aanzienlijke walvisvangstindustrie tot 1980. De positie van het eiland op de Mid-Atlantische rug, zorgt ervoor dat er relatief dicht bij de kust diep water ligt. De walvisvangst is inmiddels opgehouden en vervangen door een onderzoek en observatie van walvissen, dolfijnen, en andere overzeese zoogdieren. Vanuit Madalena of Lajes kunt u meevaren met een walvis- en dolfijnexcursies.

Andere economische activiteiten op het eiland zijn het toerisme, de scheepsbouw en de wijnproductie (het landschap van de wijngaarden is sinds 2004 onderdeel van de UNESCO Werelderfgoed gebieden). Het eiland produceert een bijzondere wijn: Vinho do Pico.

Het landschap van Pico is een combinatie van lavarotsen en exotische vegetatie in steeds wisselende landschappen. Pico heeft de beste zwembaaien van de Azoren, en af en toe verschijnt een zandstrand. Pico is een ideaal eiland voor wandelen, bergbeklimmen, zwemmen, mountainbiken en het bekijken van vogels, walvissen en dolfijnen. Speleologie is favoriete hobby van veel inwoners en bezoekers van Pico.

Pico Hoogtepunten

Cultuur

 • De geschiedenis van de walvisvangst - in Lajes is een walvis jachtmuseum, en bij Sao Roche is een walvis fabriek die beide zeer interessant zijn.
 • Wijngaarden - de wijngaarden van Pico zijn zeer interessant. Een labyrint van stenen muren omvat de wijnstokken. Op deze manier konden de landbouwers de vele rotsen op de grond gebruiken en tegelijkertijd bescherming geven aan de gewassen. Maroiças (piramides) werden gebouwd om de zelfde reden en voegen een interessant aspect aan het landschap van Pico toe. Het product van deze wijnstokken is de beroemde wijn Verdelho do Pico. De wijngaarden liggen over de hele westkust van Pico, in het bijzonder in Madatena, Bandeiras, Santa Luzia, Criação Velha en Candelaria, en in het zuiden tot Manhenha.    
 • Pico is van oudsher het centrum van de botenbouw van de Azoren: vissersboten, walvisboten (canoas), dories en zelfs modelboten zijn hier jarenlang gebouwd. In de kleine stad Santa Amaro worden de boten nog volgens de traditionele methodes gebouwd.
 • In verscheidene dorpen op Pico vindt u aardige kerken en andere historische gebouwen, zoals in Madalena, Bandeiras, Santa Luzia, Santo Antonia, Sao Roque do Pico, Prainha do Norte, Ribeirinha, Candelaria, Ribeiras en Lajes do Pico.
 • De winkel van de kunstenaar Fatima Madruga in Santa Luzia.

pico

Natuur

 • Pico - de majestueuze berg die in 1972 als Natuurgebied is aangewezen, is een prominent en altijd aanwezig element in het landschap. U kunt tot ongeveer 1200 meters boven zeeniveau rijden en genieten van het prachtige uitzicht (u kunt gemakkelijk Faial en São Jorge zien). Vanaf hier is het nog ongeveer 1.000 meters tot aan de top van Pico. Als u de top wilt beklimmen, moet u in een goede fysieke conditie zijn en voldoende ervaring hebben. Het weer verandert snel, en u kunt gemakkelijk in problemen komen.
 • Capitão Caiado, en Meren Paúl, liggen in het schitterende centrale plateaugebied dat zich uitstrekt tot het oostelijke uiteinde van het eiland. Zij worden omringd door de originele vegetatie van de eiland; ceders, laurierbomen en de boom vinhatico.
 • Misterios - de lava bedden van de diverse uitbarstingen worden misterios (geheimen) genoemd, aangezien de mensen geen verklaring hadden voor de vulkanische fenomenen. Begroeid door min of meer dicht bos, liggen zij verspreid over het hele eiland. Enkele spectaculaire voorbeelden zijn Mistério da Prainha, tussen São Roque en Prainha, Mistério das Bandeiras, tussen Santa Luzia en Bandeiras (noordkust) en Mistério de São João (zuidkust).
 • Arcos do Cachorro - een indrukwekkende lavastroom die geperforeerd wordt door talrijke tunnels en grotten. De oceaan dendert deze grotten en tunnels in, wat een opmerkelijk effect geeft. De rotsen hebben spectaculaire vormen; één formatie lijkt op de snuit van een hond die de plaats wellicht zijn naam gaf (Arcos do Cachorro betekent boog van de puppy).
 • Lava grotten – Door het afkoelen van de lava en de vorming van vulkanische gassen ontstaan diverse holten in de vorm van grotten met stalactieten en stalagmieten en lange gangen die tot diep in de aarde uitstrekken. De grotten van Frei Matias Silveira en Montanheiros, zijn prachtig en worden vooral door speleologisten gewaardeerd (een goede gids en geschikt materiaal zijn aan te bevelen).
 • Er zijn uitgebreide onontgonnen gebieden die overwoekerd worden door een exorbitante vegetatie (Cedro-do-Mato) onder andere het Natuurgebied Caiado Lake, Caveiro en Mistérioda Prainha. Elk hiervan is een heiligdom voor de rijke endemische vegetatie die dit gebied kenmerkt.
 • Quinta das Rosas: Park met een grote verscheidenheid van soorten bomen, inclusief een groot aantal exotische soorten.
 • Matos Souto: Bebost park, met sommige zeldzame soorten bomen en een opvallende tuin. Een mooie plaats om uw vrije tijd door te brengen.
Reisaanbod Azoren:
 
Advertenties Google:

© Azoresweb 2006