English

 

 

Portuguesa

 

 

sveriges flagga

 

Naar Madeira

ad

ad

 

 

 

Reizen naar de Azoren

Vliegen naar de Azoren

Als u geen eigen boot heeft moet u vliegen naar de Azoren. Dit betekent in de meeste gevallen een overstap op het vliegveld van Lissabon (Portugal). Het is ongeveer 2 uur vliegen van Lissabon naar de Azoren. De vliegvaartmaatschappij die van Amsterdam naar Lissabon en dan naar de Azoren vliegt is TAP Portugal.

Sinds kort is er echter in de zomermaanden met Arke en Holland International (SATA) een directe chartervlucht vanaf Amsterdam Schiphol naar Ponta Delgada beschikbaar en een wekelijkse vlucht naar Terceira (Vluchtduur: ca. 4 uur). Vanuit Lissabon zijn er verschillende dagelijkse directe vluchten naar de eilanden van São Miguel (Ponta Delgada), Terceira (Lajes) en Faial (Horta) en wekelijkse vluchten naar het eiland Pico.

Er zijn directe vluchten vanuit:

De V.S. (Boston, Oakland en Providence)

Canada (Toronto)

Duitsland (Frankfurt en München)

Engeland (Londen)

Nederland (Amsterdam)

Madeira (Funchal)

plane

Vliegen vanuit Europa

Naast de indirecte vlucht via Lissabon kunt u rechtstreeks naar São Miguel vliegen vanaf de volgende steden:

Frankfurt en Munchen, Duitsland

Frankfurt Image Banner 234 x 60 

Londen, Engeland
Amsterdam, Nederland

Vliegen vanuit de V.S.

In de zomer zijn er directe vluchten vanuit Boston, Oakland en Providence. Wij adviseren u vroeg te boeken indien u dit doet, omdat deze vluchten snel volgeboekt zijn (6 maanden van tevoren). De vluchten vanuit de V.S. naar Sao Miguel vertrekken vanaf Boston op dinsdag en vrijdag het gehele jaar. In de zomertijd is er een extra vlucht op woensdag en een extra retourvlucht op donderdag. In de zomertijd is er ook een extra vlucht vanuit Oakland, CA met vertrek en terugvlucht op maandag. Een extra vlucht vanuit Providence met vertrek en terugkeer op zaterdag en een extra vlucht naar aan Terceira met vertrek op zondag en een retourvlucht op dinsdag.

Reizen tussen en op de eilanden

Om tussen de eilanden te reizen zijn er verschillende mogelijkheden. U kunt de binnenlandse vluchten en veerboten gebruiken. De veerboten zijn goedkoper maar gaan niet zo vaak.  Op eilanden zelf kunt u een taxi nemen, met de bus gaan, of een auto huren. Ook kunt u beslissen met de fiets te gaan of te gaan lopen. Hieronder vindt u per categorie informatie over de manier van reizen.

 

top

Vluchten

De binnenlandse vluchten worden verzorgd Sata-Air Azoren. Een vlucht van São Miguel naar Terceira duurt slechts 40 minuten. Voor gedetailleerde informatie over vluchttijden en tarieven bezoekt u de websites van de luchtvaartmaatschappijen:

http://www.flytap.com/

http://www.sata.pt/

http://www.azores-express.com

ferry boat

top

Ferry

Een uitstekend en goedkoop alternatief voor de binnenlandse vluchten is de veerboot.  Er is een regelmatige veerbootdienst tussen São Miguel en de meeste andere eilanden, evenals tussen de eilanden Faial, Pico en São Jorge, en tussen Terceira en Graciosa. De verbindingen naar Flores en Corvo zijn minder goed. In 2006 nam de veerboot-exploitant Transmacor alle veerboottransporten over. De vroegere exploitant Acorline is niet meer operationeel. 

TRANSMACOR
Rua new facts, 29
9900-023 Horta
Tel: 00351 292 200380
Tel Horta: 00351 292 200381
Tel Madalena: 00351 292 623340
Tel Sao Roque DO pico: 00351 292 642954
Tel Velas: 00351 295 432225
Tel Calheta: 00351 295 416490
Fax: 00351 292 200385
email: transmacor@mail.telepac.pt
InterNet: www.transmacor.pt

car

top

Huurauto

Huurauto's zijn niet echt goedkoop op de Azoren (ongeveer €35 per dag voor een b categorie huurauto), maar het is wel een comfortabele manier van reizen op de eilanden. De wegen zijn vrij goed en er is niet veel verkeer. Alleen de enige snelwegen op de eilanden op Sao Miguel en Terceira kan het wat drukker zijn. Er zijn twee manieren om een auto te huren: per kilometer of per dag of week (laatste is vaak het meest rustgevend!). Let erop dat u uw auto goed verzekerd (CDW or super-CDW nemen) en dat u eventuele schade aan de auto voor verhuur meldt.

 

taxi

top

Taxi

Een taxi is een vrij goedkoop alternatief als u een paar dagen wilt reizen of korte afstanden wilt afleggen. Veel taxibestuurders spreken het Engels en sommigen zijn tevens uitstekende reisgidsen!! Er rijden taxi’s op bijna alle eilanden. U kunt taxi’s in de grotere dorpen vinden. De beste manier om u van verrassingen te weerhouden is een vaste prijs te bepalen alvorens u vertrekt. Op kortere reizen zijn er vaste prijzen, maar voor langere afstanden of dagelijkse reizen kunt u de prijs bespreken. ’s Nachts zijn taxi’s enigszins duurder.

bus

top

Bus

Alle eilanden behalve Corvo hebben een busnetwerk. De busschema’s op de meeste eilanden zijn echter niet voor de toeristen gemaakt. De meeste bussen rijden slechts twee of drie keer per dag en in het weekend soms helemaal niet.

Slechts op eilanden São Miguel, Terceira en Pico is de bus een goed alternatief. São heeft goede regelmatige busdiensten met uiterst lage prijzen. Er zijn tijdschema’s beschikbaar in de lokale toeristenkantoren. Om een bus te laten stoppen dient u een duidelijk teken aan buschauffeur te geven. U kunt uw kaartje bij de buschauffeur kopen.

walking

top

Wandelen

De Azoren zijn ware paradijzen voor liefhebbers van wandelen en kunnen relatief gemakkelijk per voet worden ontdekt (met een goede conditie, want het is wel heuvelachtig!!). Op alle eilanden zijn er prachtige wandelpaden, waar u zich onderdeel van het landschap zult voelen. Informeer vooraf altijd naar het weer en de condities van de wandelpaden. Meer informatie in onze wandelsectie.

bike

top

Fietsen

Hoewel de Azoren niet echt geschikt zijn om te fietsen, kunt u toch mooie fietstochten maken. De Azoren zijn heuvelachtig en een ATB of Mountain bike is aan te raden. Er zijn geen duidelijke routes en nauwelijks fietswinkels. U zult op de autowegen en kleine paadjes moeten rijden. Dus, alleen doen als u van avontuur houdt of in een georganiseerde trip!!

Reisaanbod Azoren:
 
Advertenties Google:

© Azoresweb 2006