English

 

 

Portuguesa

 

 

sveriges flagga

 

Naar Madeira

ad

ad

 

 

 

Restaurants Azoren

U kunt heerlijk eten en dineren op de Azoren. Elk eiland heeft zijn eigen specialiteiten. De eilanden kennen lokale visserij die garant staan voor vers gevangen vis die op allerlei manieren worden klaargemaakt. Sommige soorten zijn inheems zoals ‘cracabarnacle, of ‘cavaco', een bijzonder lekkere zeekreeft.

Ook zijn er heerlijke vleesgerechten zoals “Terceira biefstuk” en het populaire `Cozido das Furnas': een traditionele vleesschotel uit de Azoren die onder de grond in de thermische hitte van Furnas wordt gekookt (São Miguel). Ook het traditionele gerecht met jam/saus en worst is een aanrader.

restaurant   restaurant

Hoe kunt u beter genieten van uw maaltijd dan met een lokale wijn? Hoewel “verdelho” het meest bekend is, zijn er ook andere wijnen die zeer de moeite waard zijn. De rode en witte wijn uit Pico, Graciosa, Santa Maria of Terceira verdienen allen een vermelding. In Biscoitos is een museum gewijd aan de lokale wijnen van de eilanden.

Als dessert kunt u de lokale ananas proberen of een van de andere zoete vruchten die op de Azoren worden gekweekt. Of probeer de `massasovada' (soort gebakje) of de smakelijke queijada`' cake uit Graciosa.

Er is tevens een aantal uitstekende kazen in de Azoren. De bekendste kaas is die uit São Jorge. Op het vasteland van Portugal wordt deze kaas eenvoudigweg eilandkaas genoemd (‘queijo da ilha).

Restaurant Gids

 

 

 

 

 


Reisaanbod Azoren:
 
Advertenties Google:

© Azoresweb 2006