English

 

 

Portuguesa

 

 

sveriges flagga

 

Naar Madeira

ad

ad

 

 

 

Santa Maria

Santa Maria is een leuk eiland om te bezoeken. Het landschap is anders dan de andere eilanden op de Azoren. Plukjes huizen zijn verspreid over het gehele eiland. Het eiland is zeer vruchtbaar en kent een landelijke uitstraling.

Santa Maria is het meest zuidelijke eiland van de Azoren; ongeveer 88 kilometer van het eiland Sao Miguel (ca 30 minuten met het vliegtuig). Het is het derde kleinste eiland en heeft een oppervlakte van ca. 97 km2. Het eiland heeft ongeveer 6000 inwoners. Santa Maria heeft de oudste dorpen van de Azoren (Vila do Porto). Er staan dan nog huizen uit de tijd van het kapitein-donatie systeem, daterend uit de 15de eeuw.

santa maria   santa maria

Het hoogste punt op het eiland is Pico Alto, 590m boven zeeniveau. Vanaf de top is er een prachtig uitzicht over het eiland. Het klimaat is gelijk aan de andere eilanden, maar aangezien Santa Maria het meest zuidelijk ligt is het hier iets droger en zonniger.

Het eiland is verdeeld in twee gebieden. Het eerste deel is vlak, zeer droog en zonrijk. Het omvat de belangrijkste stad Vila do Porto en een burgerlijke luchthaven. De luchthaven was een Amerikaanse luchtmachtbasis tot het eind van de Tweede Wereldoorlog. Hier vindt u zeer weinig vegetatie, omdat er bijna geen regenval is. Het tweede deel van het eiland omvat de dorpjes van Santa Bárbara en Santo Espírito en heeft heel veel vegetatie, heuvels en kleine bergen.

Santa Maria Hoogtepunten

Cultuur
 • Anjos - het dorp is historische plek als eerste landingsplaats van Christoffel Colombus bij zijn terugkeer vanuit Amerika. Een bezoekje aan het kerkje Ermida de Nossa Senhora dos Anjos is ook zeker de moeite waard.
 • Santo Espirito - een mooi dorp dat door weilanden, met een mooie parochiekerk wordt omringd.
santa maria   santa maria
 • Igreja da Misericórdia –  een altaarstuk, in 1536 geconstrueerd,  stelt de Heilige Isabel voor en een afbeelding van Senhor Dos Passos.
 • São Brás Fort – gebouwd ter verdediging van de stad en huisvest nu een museum. Hier kan men interessante weefwerken en aardewerken bekijken (Santo Espírito);
 • Igreja da Nossa Senhora da Purificação - in Santo Espírito. Mooie kerk met een barokke stijl en tegels uit de 16e eeuw.  
 • De kerkjes van Nossa Senhora do Pilar en Nossa Senhora de Fátima

 

Natuur
 • Maia and S.Lourenço Bay - Twee van de mooiste baaien in de archipel. Beide hebben zwemfaciliteiten.
 • Praia Formosa - Geel zandig strand, één van de mooiste van de Azoren, gelegen in één van de grootste inhammen van de Azoren.  
 • Het eilandje van Romeiro
 • Fontinhas, Lagoinhas, Espigao en Picos en natuurlijk Pico Alto met 1926 een hoogte van 587 m.
 • Formigas is een groep van acht eilandjes 37 km ten noordwesten van Santa Maria.  Het is een uniek stukje natuur reservaat waar vele zeevogels nestelen en een enorme (zee)soortenrijkdom kent.
 • Figueiral, Vinha Velha en Montegordozijn voor liefhebbers van geologie interessant aangezien hier diverse mariene fossielen te bezichtigen zijn
Reisaanbod Azoren:
 
Advertenties Google:

© Azoresweb 2006