English

 

 

Portuguesa

 

 

sveriges flagga

 

Naar Madeira

ad

ad

 

 

 

São Jorge

São Jorge ligt ca. 15 km van het eiland Pico en is 53km breed en 8km lang. Het eiland heeft ca. 10.500 inwoners. Het hoogste punt van het eiland is Pico da Esperança met een hoogte van 1.053 meters.

Ilheu do Topo in Topo, São Jorge

Net als de meeste eilanden van de Azoren is São Jorge een vulkanisch eiland, zonder zandstranden. Het is mogelijk om met een veerboot van São Jorge naar Faial, Pico en Terceira te reizen. De veerboot naar Pico en Faial vertrekt meerdere keren per de dag, de veerboot naar Terceira een paar keer per week. De luchthaven ligt in de buurt van het plaatsje Velas. São Jorge is verdeeld in twee gemeenten (concelhos), Calheta in het oosten met vijf districten en Velas in het westen met zes districten. São Jorge is vooral bekend om de smaakvolle kaas die op het eiland wordt geproduceerd. 

São Jorge Hoogtepunten

Cultuur

 • In Velas zijn er veel herenhuizen te bezichtigen, die gebouwd zijn in de roemruchte periode van dit eiland. Imposante bouwwerken zijn de kerk van São Jorge, de kerk Nossa Senhora da Conceição, het stadshuis, Portão do Mar, en het Sacra Arte Museum.
 • In Calheta zijn de restanten van de Santa Catarina Kerk te bewonderen Deze kerk bevatte ooit een schitterend gouden hoofdaltaar. In 1639 ontstond er een brand en in 1657 stortte de kerk in. Vandaag de dag is er nog steeds een gedecodeerd paneel uit de 18e eeuw te bewonderen.
 • De Santa Barbara kerk  in Manadas - (nationaal monument), de kerken Nossa Senhora doRosário en São Francisco in Topo en de Kerk van Santiago Maior in Ribeira Seca zijn zeker een bezoekje waard.
 • In Urzelina is de klokkentoren het enige restant wat over is na de vulkanische uitbarsting op 1 mei 1808 die de originele kerk begroef. De nieuwe kerk, Jesus de Boa Morte is een vermelding waard.
 • De stad Fajã da Caldeira do Santo Cristo is beroemd vanwege de heerlijke schelpdieren, Cubre vanwege zijn kristalmeer en Ouvidor  vanwege zijn aparte kustlijn.
Fajã dos Cubres
Velas

Natuur

 • Het eiland Topo, gelegen aan in het oosten van het eiland, is een broed- en rustplaats veel vogels. Het eiland is een natuurmonument en een plek van verschillende endemische flora van de Azoren. Het eiland Rosais, aan de  westkust van het eiland dient rustgebied voor vogels.
 • Het plateau in het midden van het eiland dat een hoogte van 1.053 meters bereikt (Pico da Esperança) biedt een interessant panorama over het eiland en de naburige eilanden Pico, Graciosa, Terceira, en Faial.
 • Het hoogste deel van dit plateau en het omringende gebied Pico do Areeiro tot aan  Pico das Caldeirinhas kent een grote waarde voor de endemische vegetatie.
 • Uitzichtpunten Ribeira Almeida, Fajã das Almas, Urzes, Fajã Dos Cubres en Norte Pequeno.
 • De Bosgebieden van Sete Fontes (Rosais) en Silveira (Ribeira Seca).
 • De prachtige wandeling (met een helling van 600 meter) naar Faja da Caldeira. Tijdens de afdaling is het mogelijk om een "douche" te nemen onder de watervallen.
Caldeira do Santo Cristo
Fajã dos Vimes

 

Reisaanbod Azoren:
 
Advertenties Google:

© Azoresweb 2006